fsb HJEM skal bygge 80 nye plejeboliger på Amager

Det nye plejehjem opføres ved siden af fsb's ældreboligafdeling Sundparken på hjørnet af Strandlodsvej og Lergravsvej på Amager. I samme område bygger fsb også et bofællesskab for og med seniorer, hvor grøn livsstil, fællesspisning og samvær er i centrum.

Plejeboligerne indeholder soveværelse, stue og badeværelse. Stuen og soveværelset opdeles af en fleksibel væg, der kan flyttes hvis de kommende lejere foretrækker ét stort sammenhængende opholds- og soverum. Der bliver lagt stor vægt på en hjemlig indretning med eksempelvis trægulve og karnapper der giver udsyn mod omgivelserne. På hver etage vil beboerne have mulighed for at samles i fælles dagligstuer, spisestuer og tv-stuer.

Plejecentret samles omkring en central café, som kan anvendes af både husets lejere og den øvrige bys beboere. Cafeen vil, udover at sælge mad, også blive anvendt til forskellige sociale arrangementer. I stueetagen flytter fællesfunktioner ind som eksempelvis træningslokale, frisør og tandlæge.

Plejehjemmets udeområde bliver designet med omtanke for beboere med demens. I midten af byggeriet, kommer der et grønt parkområde, som bliver skærmet af byggeri, og der bliver lagt en demensring ned i jorden, som giver plejepersonalet besked, når en beboer træder ud over området.

fsb HJEM forventer at kunne fejre første spadestik i 2021. Efter planen kan de første lejere flytte ind i 2023.

///

fsb HJEM er et strategisk partnerskab, som på tværs af traditionelle faggrænser og på tværs af projekter, skaber læring til gavn for både fsb’s beboere og branchen. fsb HJEM er baseret en fælles forståelse for det almene boligmarkeds vilkår og udfordringer. Partnerskabet består af fsb, NCC, COWI, RUBOW arkitekter og Smith Innovation.