fsb HJEM rykker ud i overhalingsbanen

fsb HJEM skubber 16 projekter ud i overhalingsbanen

Grundet den aktuelle coronakrise, har fsb valgt at sætte skub i 16 byggesager for at sikre arbejde til håndværkerne. Netop det strategiske partnerskab, med vores faste hold af rådgivere, giver mulighed for at sætte i gang hurtigt.

På baggrund af coronakrisen har fsb, besluttet at fremskynde 16 byggesager til en værdi af op mod 200 mio. kr. Beboerne i en række af hovedstadens almene byggerier kan altså se frem til, at deres boliger snart får en tiltrængt ansigtsløftning.

fsb, som er Københavns største almene boligselskab, har nemlig besluttet at sætte 16 byggesager i gang på såkaldt ’fast track’, så der kommer ekstra skub på projekterne.

Det sker for at medvirke til at holde hånden under byggebranchen efter coronakrisen, som ifølge Dansk Byggeri risikerer at koste omkring 16.400 job i branchen i løbet af første halvår, fordi mange kunder for tiden udskyder eller aflyser ordrer.

"Det er særligt vigtigt at holde hjulene i gang efter corona, og vi kan være med til at få håndværkerne tilbage på byggepladserne", siger fsb’s bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg Nielsen.

"De 16 byggesager udrulles via det strategiske partnerskab fsb HJEM, der rummer faste rådgivere og entreprenører", fortæller hun.

Fast team
Partnerskabet blev indgået for et år siden mellem fsb og virksomhederne NCC, RUBOW arkitekter, COWI og Smith Innovation. Det udsprang af fsb’s ønske om at arbejde med et fast team af ingeniør, arkitekt og entreprenør over en årrække.

Målet er derfor, at partnerskabet skal drive alle fsb’s renoveringsprojekter de næste fire til seks år. Partnerskabet vurderes at rumme projekter til en værdi af 3 mia. kr. og betyder, at virksomhederne i fsb Hjem har option på alle renoveringsopgaver hos fsb.

I partnerskabet er der en ambition om, at man arbejder på tværs af traditionelle faggrænser med en organisation, der skaber læring på tværs af projekter.

"Partnerskabet kan omfavne alle typer projekter, men vi har valgt at fremskynde nogle lidt mindre komplicerede byggesager. Det drejer sig om projekter, hvor vi ikke skal ind i lejlighederne, og hvor vi kun skal udskifte enkelte bygningsdele som for eksempel vinduer", siger Lone Zeeberg Nielsen.

Mindre projekter
Der er typisk tale om mindre byggeprojekter til omkring 10-15 mio. kr. per sag. Samlet set beløber de 16 udvalgte projekter, der er spredt ud over hovedstaden, sig til omkring 150-200 mio. kr. fortæller Erik Vibe Pedersen, sektionsdirektør i NCC’s renoveringsenhed.

"Med fast track modellen får vi en smidigere proces og dermed mere tempo i projekteringsforløbet. Vi regner med at være klar med håndværkere til de første projekter lige på den anden side af sommerferien" siger han.

En af forudsætningerne for, at renoveringsarbejderne kan komme hurtigt i gang er, at kommunens byggesagsbehandling forløber hurtigt og smidigt, påpeger de to partnere. Derfor er Fsb Hjem også i dialog med Københavns Kommune for at sikre, at sagerne går hurtigt igennem.

"Det vil jo være ærgerligt, hvis vi står med en række færdige projekter, som strander i en byggesag. Så hele værdikæden skal med", understreger Erik Vibe Pedersen.

Artiklen er oprindeligt udgivet i Licitationen.

///

fsb HJEM er et strategisk partnerskab, som på tværs af traditionelle faggrænser og på tværs af projekter, skaber læring til gavn for både fsb’s beboere og branchen. fsb HJEM er baseret en fælles forståelse for det almene boligmarkeds vilkår og udfordringer. Partnerskabet består af fsb, NCC, COWI, RUBOW arkitekter og Smith Innovation.